Informatie & advies

Groene Buur, opgestart in 2020 in Almere, heeft als doel een gemeenschapsgevoel te creëren rondom duurzaamheid en groen in stedelijke gebieden. Sinds september 2023 is het succesvolle concept ook geïntroduceerd in Dordrecht, waar het enthousiast is ontvangen.

Dit initiatief draait om de inzet van groene ambassadeurs, die fungeren als het aanspreekpunt en de drijvende kracht binnen hun wijk. Deze ambassadeurs worden gepassioneerde pleitbezorgers voor groene initiatieven en duurzaamheid in hun directe omgeving.

Wat Groene Buur echt bijzonder maakt, is de mogelijkheid voor elke gemeente om dit concept naadloos te integreren binnen hun duurzaamheidsagenda en visie op klimaatadaptatie. Dit zorgt voor een organische groei van het initiatief, waarbij bewoners actief betrokken worden bij het realiseren van groenere en duurzamere steden.

Het feit dat meerdere gemeenten interesse hebben getoond om dit laagdrempelige, maar uiterst effectieve concept te implementeren, is een indicatie van de impact die Groene Buur kan hebben op stedelijke duurzaamheid in Nederland. Dit initiatief draagt niet alleen bij aan het vergroenen van steden, maar versterkt ook het gevoel van gemeenschap en betrokkenheid onder bewoners.

Kortom, Groene Buur is een inspirerend voorbeeld van hoe lokale gemeenschappen kunnen bijdragen aan een duurzamere toekomst. Het heeft de potentie om een belangrijke speler te worden in het streven naar groenere en meer leefbare steden door heel Nederland.

Bent u geïnteresseerd in het opzetten van een Groene Buur-initiatief in uw gemeente? Neem dan gerust contact met ons op. Er zijn verschillende mogelijkheden om van dit concept gebruik te maken. Tijdens de opstartfase wordt u begeleid door het ervaren team van Groene Buur NL. Wij staan klaar om u te ondersteunen bij de implementatie van dit waardevolle initiatief.

Samen kunnen we uw gemeente groener en duurzamer maken.